T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / YENİPAZAR - Cumhuriyet İlkokulu

E-TWINNING PROJESİ YENİ NESİL DA VINCILER

OKULUMUZDA E-TWINNING PROJESİ UYGULANMAYA BAŞLANMIŞTIR

 

YENİ NESİL DA VINCILER-BİR STEAM MACERASI

Yenipazar Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Ezgi SEVİM ÖZTÜRK eTwinning kapsamında Yeni Nesil Da Vinciler-Bir Steam Macerası adlı projenin çalışmalarına başladılar.

Projeyi kısaca tanıtalım:

STEAM eğitimi, fen, matematik bilimlerinin mühendislik, sanat, teknoloji gibi farklı disiplinlerin bütünleşerek kullanılmasını sağlayan, çocukların, yaratıcılıklarını, empati ve sorgulama, eleştirel düşünme ve bilimsel düşünme becerilerini geliştiren bir yaklaşımdır. 21. Yüzyıl becerileri ile STEAM eğitiminin temel ilkelerinin, amaç ve kazanımlarının arasında doğal bir bağlantı vardır. Bu bağlamda projemizde uygulayacağımız etkinliklerle çocuklara işbirlikli öğrenme, eleştirel, sorgulayıcı düşünme, iletişim becerilerini geliştirme, çocukların yaratıcı düşünme ve farklı ürünler oluşturma gibi becerileri kazandırmayı amaçlıyoruz.

Projemizde 5 aylık sürede Da Vinci ile sanat, Da Vinci ile gökyüzü- uzay, Da Vinci ile deniz, Da Vinci ile mimarlık- mühendislik, Da Vinci ile doğadaki enerji kaynakları, Da Vinci ile doğa konu başlıkları ile çocuk merkezli, keşfe, yaparak yaşayarak öğrenmeye meraklı ve çocukların aktif katılımının esas alındığı etkinlikler uygulamayı amaçlıyoruz. 

 

Ezgi SEVİM ÖZTÜRK

Proje Kurucusu Öğretmen                           

22-01-2022      





































Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2022 - Güncelleme: 22.01.2022 19:42 - Görüntülenme: 284
  Beğen | 1  kişi beğendi